Kurssit, luennot & workshopit

MielenJumppa - Hyvinvoiva Keho ja Mieli, "Sambaa ja Terapiaa"

Orixá -workshop - Johdatus afro-brasilialaiseen kulttuuriin

Mielen ja Kehon yhteys - Hyvinvointioppaana Keho ja Mieli

KURSSITIEDOT JA TARKEMMAT KUVAUKSET ALLA

MielenJumppa - Hyvinvoiva Keho ja Mieli

AIKA keskiviikkoisin 20.3.24 - 24.4.24 klo 17.45 - 19.15
PAIKKA Vuorisali, Hyvinvointisali

"Sambaa ja Terapiaa", MielenJumppa - Hyvinvoiva Keho ja Mieli -kurssilla tehdään ratkaisukeskeisen terapian harjoitteita itsenäisesti, tarkoitus on syventää itsetuntemusta ja löytää omat vahvuudet ja voimavarat, omia henkilökohtaisia asioita ei jaeta ryhmänjäsenten kesken. Tanssillisten kehonharjoitteiden kautta haetaan mielen ja kehon yhteyttä tyytyväisempään, hyvinvoivaan ja onnellisempaan itseensä, ei tarvitse olla aiempaa tanssitaustaa, kaikki tanssilliset harjoitteet ovat aloittelijalle sopivia. Viikkoharjoitteiden - Matkaeväiden avulla vahvistetaan positiivista elämänasennetta. Kurssi lisää itseymmärrystä, vahvistaa itsetuntoa, parantaa ryhtiä ja liikkuvuutta. Kurssin tavoite on tuoda iloa, valoa ja värejä elämään!

Kurssinvetäjä Hanna Ilvonen-Pölkki, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, MielenPT

Kurssin hinta 269€

Ilmoittautumiset tiistaihin 12.3.24 mennessä, paikkoja rajoitetusti

Orixa -workshop - Johdatus afro-brasilialaiseen kulttuuriin

AIKA 17.3.24 sunnuntai klo 14.30 - 17.00
PAIKKA Vuorisali, Isosali

Tule syventämään omaa ymmärrystäsi ja kehonkieltäsi afro-brasilialaisen kulttuurin kautta. Tämä kurssi sopii kaikille, ei vaadi aiempaa tanssitaustaa.

Orixá -workshopissa tutustumme afro-brasilialaisiin Orixoihin tarinoiden, rytmien ja tanssin kautta. Käymme läpi candomblén ja afro-brasilialaisen tanssin juuria ja historiaa - sitä miten Orixát ja niiden rytmit ovat rantautuneet Brasiliaan ja myös sitä millainen vaikutus niillä on ollut brasilialaiseen tanssiin. Alussa käytävä lyhyt teoriaosuus antaa sinulle tärkeää pohjatietoa, jonka avulla pystyt etenemään itse tanssin opetteluun. Teoriaosuuden jälkeen siirrymme tanssimaan ja opettelemme Orixoille tyypillisiä liikkeitä tehden paljon toistoja kunnes liikkeet alkavat tuntua luontevilta. Kun opit tanssia Orixojen tarinoiden, ominaisuuksien ja luonteenpiirteiden kautta, asiat saavat syvemmän merkityksen ja liikkeet myös jäävät paremmin mieleen. Ensin käymme läpi pohjatietoa sekä maskuliinisia Orixoja ja tauon jälkeen käymme läpi vielä feminiinisiä Orixoja.

Kurssinvetäjä Anne Nevalainen Silva, Milagre Dancers

Kurssin hinta 49€

Ilmoittautumiset kurssille 8.3.24 perjantaihin mennessä, paikkoja rajoitetusti

Hyvinvointioppaana Keho ja Mieli luento

AIKA 25.4.24 torstai klo 17.00 - 18.30
PAIKKA Vuorisali, Hyvinvointisali

Tietoa kehon ja mielen yhteistyöstä sekä unen ja stressin merkityksestä terveyteen on enemmän kuin koskaan. Silti herkästi laiminlyömme ja sivuutamme kehon ja mielen viestit siitä, että kuormitusta on liikaa. Luennolla keskitytään siihen, millaisia ovat yleiset esteet, joihin kompastutaan kun lähdetään tekemään muutoksia oman hyvinvoinnin parantamisen eteen sekä toisaalta mitä terveyspsykologian silmin on tehtävissä, jotta esteet ylitetään. Hyvinvoinnin parantamiseksi ihmistä tulee tarkastella kokonaisuutena inhimillisine "tehdas-asetuksineen": arjen tekoja ja tottumuksia, elämäntilannetta, ajattelun ansoja, arvoja, tunne-elämää, kehon viestejä, elämän merkityksellisyyttä sekä ympäristön osuutta muutoksen mahdollisuudelle. Keinoja ja reittejä oman hyvinvoinnin parantamiseen löytyy siis paljon, kunhan hetki on sopiva sekä pysähtymiseen että muutoksen toteuttamiseen.

Luennoitsija Meeri Keurulainen, psykologi, terveyspsykologian erikoispsykologiaopiskelija, psykologian väitöskirjakouluttava

Luennon hinta 20€

Ilmoittautumiset kurssille 19.4.24 perjantaihin mennessä, paikkoja rajoitetusti